Azt látom, ma már mindenki Ceremóniamester. Miért? Mire figyeljek?

Ahogyan a kiváló hagyományőrző vőfélyekből is sok van, lassan egyre több ceremóniamesternek nevezett közreműködő is megjelent. Bizonyára észrevetted, hogy ránézésre nagyon hasonló megjelenésűek, de talán maguk sem tudják, miben különböznek egymástól. Tíz éve mindössze néhány létezett, de bő öt éve is maximum 15-20 olyan CM volt az országban, akinek neve volt, és valóban rájuk lehetett bízni egy versektől és népviseletes megjelenéstől mentes esküvőt. Jellemzően inkább kétnyelvűek és Budapest centrikusak voltak. Kevés ember volt arra alkalmas, hogy viselkedésben, megjelenésben és modern formában levezényeljenek úgymond egy lakodalmat, és egyben legyenek jó szakemberek is.
2017-re több énekes, pincér, színész és rádiós, DJ fedezte fel ezt a könnyűnek tűnő szakmát, azt gondolva csak beszélni kell, ezért is kiforratlan még szakmailag a felhozatal, idő kell mire a párok és a szakma visszajelzéseiből kirajzolódnak az erővonalak.
Az árak is eltorzultak, mert vannak a már sokszor említett öltönyös vőfélyek akik CM-ként próbálják magukat eladni picit drágábban, vagy a csinos srácok akik jól néznek ki, de egy csoportképet nem tudnak összerakni, vagy a 300-ért a szervező által kiközvetített jóképű színész, aki fantasztikusan passzol a pazar vintage dekorhoz.

Arra figyelj, hogy stílusban, tapasztalatban, kompetenciában veletek és az esküvővel azonos kvalitású embert válasszatok ki és bízzatok meg benne!