Gyakori kérdések

MIÉRT VAN SZÜKSÉGETEK CEREMÓNIAMESTERRE??
A ceremóniamester gondolatban mindig az ifjú pár és a násznép előtt van két lépéssel, az esküvőtök mozgatórugója.  Biztos pont, akire mindig és minden körülmények között számíthattok.  Irányít, koordinál, problémákat orvosolja, de semmi esetre sem főszereplő.
A Nagy Napotokat jelenlétével és magabiztosságával keretbe foglalja, egy igazi házigazda. Kiszolgálja a családot, vendégeket és kapcsolatot tart a többi szolgáltatóval. A ceremóniamester vállatokról leveszi a terhet és segít a nagy nap  felejthetetlen élményét megélni. Biztonságérzetet nyújt.
A ceremóniamester fokozza a hangulatot, villámot hárít és elhessegeti a fejetek felől a problémákat. Büszkén viseli a terhet, ami személyére hárul, hiszen bizalmat szavaztatok neki.

MILYEN TÍPUSÚ CEREMÓNIAMESTER VAGY?
Ha velem képzeled el az esküvődet, akkor azt a stílust kapod, amit rendelsz. Alapjában véve rugalmas vagyok, próbálom a kívánságaitokat teljesíteni. Lehet a vőlegény Ferencvárosi ultra vagy könyvelő, laza srác, vagy kimért úriember, én a jellemének megfelelően kezelem.
Nincsenek speciális kéréseim, nem ragaszkodok egy szolgáltatóhoz sem, stb.
Tudok csendben maradni, csak  akkor szerepelek, amikor kell, se több se kevesebb.
Egyre több a házasságkötések száma az országban, és aki megengedheti magának a jó hangulatú lagzit-partyt, az a pénzéért azt kapja, amit kér. Ráadásul gombamód szaporodnak a cateringes, esküvőszervező cégek, és ezzel alaposan felhígul a hozzáértők száma.
Ezért tudok csendes ceremóniamester maradni a sokéves tapasztalatommal.

MIBEN JELENSZ MEG AZ ESKÜVŐN?
Öltönyben, zakóban, extra kérésre szmokingban.
Egy ceremóniamester ne legyen jobban öltözött, mint a vőlegény! Mert nem a ruha teszi az embert. Nálam alap, hogy nem viselek rövid ujjú inget, nem hajtom fel este 6-kor sem, igyekszem egy biztos és elegáns pont lenni egészen hajnalig. Tudok bulizni a csapattal, de nem is látnak sosem kihúzott inggel, vagy nyakkendővel fejemen szétizzadva, részegen pogózni. Nem kell mindenképpen pingvinnek öltözni, de az esemény rangját, mint “hivatalos személynek” azt gondolom nekünk is meg kell tisztelnünk.

VÁLLALSZ-E  VIDÉKEN IS ESKÜVŐKET?
Igen, szívesen fogadok az ország minden részéből megtisztelő felkérést, és szinte állandóan mozgásban vagyok. Elegáns megjelenéssel, hiteles ceremónia vezető szolgáltatással, közvetlen stílussal teszem biztonságossá az esküvőtöket a Hilton hotel teraszán kívül is!  Az általam Ceremóniamester kategóriába és árszegmensbe sorolt kollégák  95%-a szinte alig vállal vidéki esküvőket, mert a stílusuk és emberismeretük szűk metszete miatt, a vendégek sem feltétlenül tudnak velük azonosulni.
Egyedi stílusban dolgozok, és hála az Internetnek pl. Te is rám találtál.

LEHET-E HÉTKÖZNAP –PÉLDÁUL PÉNTEKEN- AZ ESKÜVŐNK ?
Természetesen. Attól még nem lesz hétköznapi, hogy nem szombaton tartjátok, ráadásul a szolgáltatók többsége kedvezményes árakat ad.

ELKÜLDJÜK-E A VENDÉGEINKNEK A FORGATÓKÖNYVET ?
Ha egy mód van rá ne. Nincs annál kellemetlenebb, ha vendégeink számon kérik rajtunk egy program késői kezdését, esetleg elmaradását, maradjon ez csak a mi „titkunk”

CSOKORDOBÁSNÁL A MENYASSZONYI CSOKROT DOBJAM ?
Természetesen ne. Erre a célra érdemes egy kisebb (akár több részből álló) csokrot készíttetni, így a csokordobás nem csak egy hölgyvendégnek lesz élmény…..

RIZST, SZIRMOT VAGY VALAMI MÁST SZÓRJUNK ?
A rizs a ruha belsejében köt ki, egész este szedegethetitek a hajból, esetleg el is lehet rajta csúszni.  Mindenképpen a rózsaszirmot javaslom vagy fújjunk szappanbuborékot. Két-három csomag rózsaszirom vagy tíz buborékfújó már megteszi hatását.

A POLGÁRI SZERTARTÁSON GYERTYÁT GYÚJTSUNK VAGY HOMOKOT ÖNTSÜNK ?
Ez elsősorban a helyszíntől függ : kültéri helyszínen a homokot javasolja az anyakönyvvezető, hivatali helységben éghet a gyertya, de tehettek mást is a pohárba a homok helyett…

LEGYEN-E MENYASSZONY- VAGY MENYECSKE TÁNC ?
Mindenképpen- egyrészről ez egy remek alkalom, hogy vendégeitek az ajándékokat átadják, másrészről egy nagyon jó hangulatú program, kár lenne kihagyni…

ZENEKAR VAGY DJ LEGYEN ?
Ez teljes mértékben a Ti egyéni ízlésetektől függ, mindkettőnek megvan az előnye (zenekar: az élőzene utánozhatatlan hatása, DJ : a repertoár kifogyhatatlansága, modernebb zenék)

LEGYEN-E MENYASSZONYRABLÁS ?
Nem kizárt, de csak szervezett keretek között- a tapasztalat az, hogy az est folyamán az elfogyasztott alkohollal egyenes arányban kerül elő ez a téma a barátok részéről. Mindig azt javaslom, hogy megtehetjük, de az épületből ne vigyük ki a menyasszonyt, ne hagyjuk túl sokáig magukra a vendégeket. A menyasszony kiváltása mindig egy remek hangulatú esemény…..

HÁNY SZELETES LEGYEN AZ ESKÜVŐI TORTA, HÁNY SZEMÉLYRE  RENDELJÜK AZ ÉJFÉLI VACSIT ?
Az esküvői tortát és az éjféli vacsorát is elég kisebb létszámra rendelni, a tortát a létszám háromnegyedére, míg az éjféli vacsorát a vendégek felére,

MEDDIG MARADSZ ?
Általában a hajnali két órát szoktam ígérni – a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ez idő után már nincs szükség a munkámra -, de természetesen amennyiben igénylitek egészen a buli végéig maradok (volt már rá példa..).

SOKAT SZEREPELSZ?
Biztosan voltál már olyan esküvőn és lagziban, amikor a vőfély megállította a bulit és valamit játszani akart, vagy mondott egy verset, és ilyenkor te is mondtál magadban valami cifrát.

“-Misi, te csinálod a hangulatot? – Nem. Én vagyok, aki nem rontja el!”

Minden megszólalásom közvetlen és természetes, nincsenek régies versek és unalmas, csak mert megszokott bemondások.
Jó pár levezetett esküvő után, már tudom, hogy nem akkor vagy jó, ha minden mondandódat lenyomod és mindent, mindenáron eljátszol a játékaid közül, mert az menő.                        Nem, nem; ez alap HIBA!
Fel tudok építeni úgy egy estét, hogy ne legyen céltalan játék, mert hirtelen csend lett.
A torta, a harisnyakötő dobás bevált show-műsora, egy esetleges limbó-hintó, vagy a jól vezetett nem ciki vonatozás a megfelelő pillanatokban(!) bevethető stratégiai fegyver, ami fokozza a hangulatot, de csak ha van megfelelő ideje és helye és a násznép megfelelő partner az adott pillanatban.
Ezért a Ceremónia vezető az elnevezésem, még messze vagyok attól, hogy mester is lehessek!